دوره آموزش ICDL چیست؟
در دوره آموزش ICDL یا ECDL که مخفف International/European Computer Driving Licence می باشد، مهارت های لازم برای کار با کامپیوتر آموزش داده می شود و گذراندن این دوره در سراسر دنیا نشان سواد دیجیتال و یا دانش کار با کامپیوتر است.
به طور کلی در سراسر دنیا ادارات دولتی و خصوصی هنگام استخدام به مدرک بین المللی ICDL اهمیت می دهند و هنگام استخدام اولین سوال توانایی کار با کامپیوتر است که کسانی که دوره آموزش ICDL را گذرانده باشند این مرحله را به خوبی می گذرانند. جالب است بدانید سازمان ISTE که یک سازمان بین المللی در ارائه استاندارد های آموزشی جهانی است از سال 2016 دوره آموزش ICDL را از 7 جهت برای آموزش و پرورش، دارای صلاحیت می داند:
- محصل توانمند
- شهروند دیجیتال
- سازنده دانش
- طراح خلاق
- تفکر محاسباتی
- ارتباط خلاق
- همکار جهانی
به عبارت دیگر ISTE بیان می کند که فرد یا افرادی که دوره آموزش ICDL را می گذرانند، 7 ویژگی مذکور در آن ها نهادینه شده و آمادگی لازم را برای کار با جهان امروز دارا می شوند. همچنین طبق آمار ارائه شده توسط سایت رسمی ECDL تاکنون بیش از 14 میلیون نفر از 148 کشور متفاوت با 41 زبان رایج جهانی در این دوره شرکت کرده اند که این امر نشان دهنده پذیرفته شدن دوره آموزش ICDL در سطح جهان است.
مباحث دروه آموزش ICDL 2021 ایوان کسری
در ایران دوره آموزش ICDL به مهارت های هفت گانه کامپیوتر معروف است و شامل موارد زیر است:
- ملزومات کامپیوتر
- ویندوز 10
- واژه پردازی با استفاده از نرم افزار word 2019
- مرور وب و اینترنت
- کار با پایگاه داده با استفاده از نرم افزار Access 2019
- کار با صفحات گسترده با استفاده از نرم افزار Excel 2019
- نحوه ارائه مطلب با استفاده از نرم افزار PowerPoint 2019
مدت استاندارد این دوره حدود 26 هفته است و به صورت اینترنتی در اینستاگرام آموزش ICDL به صورت فیلم های ضبط شده با استفاده از جدیدترین متد آموزشی آنلاین برگزار می گردد. مدرس این دوره کسری نخعی می باشد. هزینه دوره آموزش ICDL از 15 که از آبان ماه آغاز می گردد 698 هزار تومان است.
مراجع اصلی این دوره کتاب های مهارت های کاربردی کامپیوتر ICDL 2019 (سطح یک) و مهارت های کاربردی کامپیوتر ICDL 2019 (سطح دو) از تالیفات دکتر وحیدرضا مدقق و مهندس مهدی کوهستانی است. به این دلیل این کتب جهت دوره آموزش ICDL انتخاب گردیدند که شامل جدیدترین مطالب روز هستند و نسخه دیجیتال این کتب در فیدیبو موجود است.
البته در دوره آموزش ICDL سعی بر این است اگر لازم دیده شد مطالبی اضافه بر کتاب مذکور نیز آموزش داده شود تا این دوره از هر نظر به روز و کامل ارائه گردد.
مباحث دوره آموزش ICDL در دنیا
جالب است بدانید دوره ICDL یا ECDL در دنیا، امروزه در این هفت مهارت خلاصه نمی گردد. مهارت های این دوره بنا به صلاحدید هر کشوری افزایش داشته است و تعداد بیشتری از مهارت ها امروزه در دوره ECDL می گنجد. برای مثال در تصویر زیر مباحث دوره ICDL مقدماتی را در آلمان مشاهده می کنید که سه مهارت پایانی آن شامل همکاری دیجیتال یا دور کاری(در شهر کار می توانید به صورت دورکاری فعالیت نمایید)، امنیت IT و نگهداری اطلاعات هست که تا حدودی در دوره آموزش ایوان کسری نیز آموزش داده می شود و در دوره های آتی تکمیل می گردد.
مطلب پیشنهادی : فریلنسر چیست و 5 نکته برای شروع
همچنین در دوره پیشرفته ICDL در آلمان مباحثی همچون برنامه ریزی پروژه در رابطه با آموزش کار با نرم افزار MSP، محاسبات که شامل آموزش برنامه نویسی به زبان پایتون، ویرایش تصویر و موارد متعدد دیگری است که جزء نیاز های روز دنیا تشخیص داده شده است و جزئی از دوره آموزش ICDL است.
مهارت اول آموزش ICDL : ملزومات کامپیوتر
ویدیوهای مهارت اول آموزش ICDL یعنی ملزومات کامپیوتر به صورت رایگان در اختیار شما قرار می گیرد. مهارت های بعدی در اینستاگرام icdl.eyvanekasra در اختیار دانشجویان و دانش آموزان قرار می گیرد.
قسمت اول دوره آموزش ICDL
قسمت دوم دوره آموزش ICDL
در این قسمت به معرفی مهارت اول دوره ICDL یعنی ملزومات کامپیوتر می پردازیم:
- تعریف سرفصل های این بخش
- تعریف فناوری اطلاعات و ارتباطات
- کامپیوتر چیست؟
قسمت سوم سخت افزار ها
در این قسمت از آموزش ICDL به بررسی سخت افزار های کامپیوتر می پردازیم. انواع کامپیوتر ها را بررسی می کنیم، سپس مقایسه ای بین کامپیوتر رومیزی (Desktop) و لپ تاپ(Laptop) خواهیم داشت و بعد از آن به بررسی وسایل دستی دیجیتال می پردازیم.قسمت چهارم عملکرد کامپیوتر
در قسمت چهارم از مهارت اول دوره مهارت های هفت گانه کامپیوتر(ICDL) اجزای اصلی کامپیوتر، نحوه عملکرد کامپیوتر، عوامل تاثیر گذار در عملکرد کامپیوتر و پردازنده های کامپیوتر را مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین مقایسه ای بین پردازنده های اینتل و AMD صورت می دهیم و در نهایت مشخص می کنیم کدام پردازنده در چه شرایطی بهتر عمل می کند.قسمت پنجم حافظه و وسایل نگهداری اطلاعات
در قسمت پنجم ملزومات کامپیوتر از مهارت اول دوره آموزش ICDL به بررسی حافظه و وسایل نگهداری اطلاعات می پردازیم. سپس انواع دسته بندی حافظه را ارائه می دهیم.پایداری اطلاعات، روش ذخیره سازی، نخوه دسترسی به اطلاعات، هرم حافظه، مقایسه حافظه های RAM و ROM و واحد های حافظه مباحث بعدی این ویدیوی آموزشی هستند.قسمت ششم وسایل ذخیره اطلاعات
در قسمت ششم از مهارت اول دوره آموزش ICDL – ملزومات کامپیوتر- به بررسی وسایل ذخیره اطلاعات می پردازیم و سپس دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوتر را معرفی می کنیم. در ویدیو قسمتی در رابطه با ترتیب چینش دکمه ها در کیبورد هست. آیا ترتیب دیگری نیز در چینش کیبورد ها می شناسید؟ در قسمت نظرات پاسخ خود را بنویسید.
قسمت هفتم نرم افزارها و سیستم های عامل
در قسمت هفتم از مهارت اول دوره آموزش ICDL – ملزومات کامپیوتر- به بررسی نرم افزار و سیستم های عامل می پردازیم. سپس انواع دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوتر را می کنیم. مواردی که در این ویدیو بررسی می گردند:
- نرم افزار سیستمی 01:30
- نرم افزار کاربردی 02:33
- نمودار نرم افزار ها 03:10
- سیستم عامل 04:10
- انواع نرم افزارهای کاربردی 06:27
- شما چه دستگاه های ورودی و خروجی دیگری به جز موارد ذکر شده در ویدیو را می شناسید؟
قسمت هشتم قوانین فناوری اطلاعات
- قانون حق نشر (Copyright) 01:33
- توافقنامه مجوز کاربر نهایی (EULA) 05:32
- گواهینامه نرم افزار (License) 05:12
- نرم افزارهای اشتراکی 06:59
- نرم افزارهای رایگان 07:52
- نرم افزارهای منبع باز و منبع بسته 09:04
- به جز موارد ذکر شده در ویدیو شما چه نرم افزار منبع باز و منبع بسته دیگری را می شناسید؟
قسمت نهم شبکه یا تور
- اینترنت 05:58
- خط زمان اینترنت 07:27
- تبادل داده ها 09:56
- ارتباط تلفنی (dial-up) 11:19
- ارتباط باند عریض (broadband) 14:07
- خدمات مبتنی بر شبکه 18:59
- به جز موارد ذکر شده در ویدیو شما چه خدمات مبتنی بر شبکه دیگری را می شناسید؟
قسمت دهم امنیت اطلاعات و داده ها
- محافظت از داده ها و دستگاه ها 00:48
- انتخاب کلمه عبور مناسب 03:20
- امنیت داده ها و دیوار آتش 09:20
- بدافزارها 12:15
- ویروس ها 14:52
- محافظت در برابر ویروس ها 16:40
- به جز موارد ذکر شده در ویدیو شما چه راه های دیگری برای تخریب اطلاعات را می شناسید؟
قسمت یازدهم سلامت و تندرستی
- ارگونومیک 00:32
- نور 02:47
- وضعیت صحیح استقرار 05:53
- صندلی مناسب 06:11
- میز کار 08:28
- صفحه کلید 10:40
- ماوس 11:33
- صفحه نمایش 13:25
- محیط زیست 17:19
پاسخ شما به دیدگاه